Tanévzáró szentmise Nagybecskereken

A nagybecskereki székesegyházban tanévzáró szentmisén vettek részt a Sonja Marinković Általános Iskola negyedikesei tanítónőjükkel, Jovanović Mártával és hitoktatójukkal, Juhász Irénnel június 19-én.

A város egyetlen magyar tannyelvű tagozatokkal rendelkező általános iskolájában immár hagyományosan hálaadó szentmisén vesznek részt a ballagó negyedikesek osztálytanítójukkal és hitoktatójukkal együtt, hogy megköszönjék az elmúlt négy év örömeit, de nehézségeit is.

Msgr. Gyuris László székesegyházi plébános ezen a napon egy történetet mesélt el a jelenlévőknek egy olyan településről, ahol mindenki szomorú, búskomor, magába forduló volt mindaddig, amíg jött egy vidám kislány, aki példájával segített abban, hogy az emberek megváltozzanak, s öröm és boldogság költözzön közéjük.

A szentmise könyörgéseit ezen a napon a negyedikesek olvasták fel, a zenei szolgálatot a Nepomuki gyermekkórus látta el Kornélia nővér irányításával.

A ballagó negyedikesek az elmúlt években több egyházmegyei szintű hittanversenyen is részt vettek, számos helyezést értek el a különböző képzőművészeti pályázatokon, a 2015/16-os tanévben narrált pantomim kategóriában harmadik díjat kaptak A tékozló fiú történetének előadásáért.