Szentmihályi fogadalmi nap

Immár negyedik alkalommal tartották meg Szentmihály fogadalmi napját, 2020. június 19-én.  Délelőtt 10.30-kor volt hálaadó (fogadalmi) szentmise, majd agapéval folytatódott a nap a templom kertjében.

A szentbeszédében Elias atya kihangsúlyozta, hogy nem a négy évvel azelőtti jégverés miatt vagyunk itt, hanem leginkább a háláért, hogy a Mindenható Isten mennyire szeret minket, mert megvédte és megóvta a falut és a falu lakóit a jégveréstől.  Ugyanakkor azért vagyunk itt, hogy együtt imádkozzunk a további oltalmáért. Kérjük a Mindenható Teremtő Istenünket, hogy áldjon meg minket, áldja meg munkánkat, és továbbra is óvjon meg minket minden rossztól.

Nehéz és bizonytalan időben élünk, folytatta az atya, de életünk, erőnk és reményünk az Isten. Isten él, velünk van és szeret minket. Ez a mi hitünk, és ez a biztos és biztonságos pont ebben a bizonytalan időben.  Az időjelek, melyeket láttunk és tapasztaltunk mind arról beszélnek, hogy még mindig Isten a Teremtő és Ő a mindenség Ura, Istene. Emeljük fel tekintetünket Őrá, imádjuk Őt, és éljük egységben Ővele mindennap.