Szent László nyomában

Az idei hittanverseny (esszépályázat) díjazottjai egy muzslyai és három szajáni csapat volt. Jutalmul a Szent László-zarándokutat kapták hitoktatóikkal együtt. A zarándoklat három napig tartott, amely magába foglalta Kőszeg, Győr és Szombathely meglátogatását. A fiatalok a Nagybecskereki Egyházmegye zarándokaival együtt vettek részt Szent László liturgikus ünnepén a Győrben tartott ünnepségen.

Szajánból hat tanuló utazott, akik így nyilatkoztak:

Mindannyian izgatottan vártuk az utat, hiszen közülünk csak egy valaki járt már Győrben. Nem tudtuk, hogyan is néz ki egy zarándokút. Egy kicsit féltünk, hogy egész nap csak imádkozni fogunk és templomokban leszünk. Természetesen az imák és a szentmisék mellett bőven jutott idő városnézésre és egy kis szórakozásra is. Ebben nagy segítségünkre volt Elly atya, aki örömmel mutatta be nekünk a város nevezetességeit, a kőszegi verbita missziós ház hatalmas kertjét és persze a legjobb fagylaltozó helyeket is. Halmai Tibor és kedves neje is mindenben a segítségünkre voltak, így semmiben sem szenvedtünk hiányt. Nagy élmény volt számunkra élőben látni Szent László hermáját és a Könnyező Mária képet.

A hosszú utat Elly atya gitáros énekei tették élvezetessé. Az utunk folyamán új ismeretségekre is szert tettünk, a mi kis csoportunk pedig még jobban összekovácsolódott. Ezek a közös élmények, emlékek örökre megmaradnak a szívünkben. Ezért szeretnénk  köszönetet mondani a főpásztorunknak Dr. Német László SVD  püspök atyának, aki lehetővé tette számunkra, hogy részt vehessünk ezen a zarándokúton.