Szent András Evangelizációs Központ kétéves jubileuma Padén

Sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként azonban tagjai vagyunk egymásnak /Róm 12,5/

Ünnepi szentmise keretében ünnepelte Vajdasági működésének kétéves jubileumát a Szent András Evangelizációs Központ Padén, január 20-án.

Az ünnepi szentmisét msgr. Fiser János általános helynök, padéi plébános mutatta be, aki homíliájában beszélt a közbenjáró ima jelentőségéről és arról, hogy mindenki szolgálata egyaránt fontos az egyházban és a világban. A Római levélből a 12,5 igét idézte, miszerint a test nem egész se láb nélkül, se nyelv nélkül /vö. Róm 12,5/A szentmisét követő dicsőítést Csiszér László vezette, aki tanításában feltette a kérdést, hogy milyen az életünk, a körülöttünk lévők látják-e, hogy Krisztushoz tartozunk és meg tudjuk-e látni bennük Krisztust?

Masa Tamás atya buzdításában felhívta a figyelmet, hogy ebben az évben is fontos, folyamatosan imádkoznunk Vajdaság megújulásáért, s beszélt az irgalmasságról és a kitartásról.

A dicsőítő-közbenjáró imaalkalmak megálmodója és megvalósítója a Szent András Evangelizációs Központ vezetősége – Pozsár Ildikó, Ságity Mária, Gyuris Gellért és Csiszér László –, akik minden hónapban 80-120 emberrel együtt imádkoznak Vajdaság megújulásáért 2014 januárja óta.

A Központ munkatársai a dicsőítő-közbenjáró imaalkalmak mellett folyamatosan szerveznek missziós napokat, s a Nagybecskereki Egyházmegye hittanosai számára szervezett programokba is aktívan bekapcsolódnak.

Nagyon hálásak vagyunk Dr. Német László SVD nagybecskereki püspöknek, hogy a kezdetektől figyelemmel kíséri munkánkat és támogat bennünket. Habár a Szent András Evangelizációs Iskola több mint egy évtizede jelen van a Vajdaságban, a püspök atyának köszönve immár saját otthonunk van Padén, ahol megtartjuk a dicsőítéseket. Ugyanakkor szerveztünk itt táborokat és kurzusokat is a tavalyi évben. Msgr. Fiser János atya, mint helyben lakó plébános, aki a plébániáját ossza meg velünk, maximálisan támogat bennünket. Külön öröm számomra, hogy vállalta a jubileumi mise bemutatását, és homíliájából valamennyien lelkiekben épülhettünk
– mondta Pozsár Ildikó, a Központ vezetője.