Oratórium a téli szünidőben

A muzslyai plébánián az idei téli szünidőben is megszervezték a hagyományos oratóriumot, amelynek az animátorokkal együtt mintegy negyven résztvevője volt, és az Emmausz fiúkollégium adott otthont. A foglalkozásokra több helyszínen került sor: a kápolnában tartották az elmélkedéseket és az énekpróbákat, az ebédlőben a kézműves műhelyeket, a tornateremben a játékokat, de lehetett focizni, táncolni is.

Kalapis Sztoján szalézi atya elmondta, hogy az idei téli oratóriumban Boldog Laura Vicuña életét dolgozták fel, aki a veszélyben lévő családok, a fiatalok, valamint az ifjúsági világtalálkozók védőszentje. Az oratórium résztvevői a történetek által megismerkedhettek olyan emberi erényekkel, mint a segítőkészség, az alázatosság és hasonlók.

Az oratóriumon részt vevő gyerekek elmondták, hogy ha otthon maradtak volna, talán délig ki sem bújtak volna az ágyból, s mindenképpen a számítógép mellett töltötték volna idejük java részét. Így viszont aktívan töltötték a vakációt, hiszen a szünidő utolsó hetében, az oratórium alatt sokat barkácsoltak, táncoltak, fociztak, barátkoztak, nevettek, szórakoztak.