Ökumenikus találkozó Nagybecskereken

Nagybecskereken hagyományosan a római katolikus, a református és a szlovák evangélikus közösség vesz részt az ökumenikus imahét programjában a Krisztus-hívők egységéért. A korábbi évek gyakorlata szerint január 18-a és 25-e között mindhárom közösségben egy-egy imaalkalmat tartottak, amely a templomban kezdődött, a közösségi teremben agapéval zárult és népszerű volt az emberek körében.

Idén a három közösség lelkipásztorai – Gyuris László székesegyházi plébános, Kiss Nándor református és Lovas Vladimir evangélikus lelkészek – úgy döntöttek, hogy a jövőben egy imaalkalmat szerveznek az ökumenikus imahét keretében. A hangsúlyt a közös áhítatra és az azt követő találkozásra helyezik.

Idén ezt sikeresen meg is valósították. A házigazda a szlovák evangélikus közösség volt. A magyar anyanyelvű reformátusok, valamint a magyar és horvát ajkú katolikusok kivetítőn követhették a programot, mindenki az anyanyelvén.

A találkozó végén a házigazda azzal az üzenettel búcsúzott, hogy a közös gondolkodásra, találkozásokra egész évben legyenek nyitottak a megjelentek, hiszen egy városban élnek, ahol számos közös programra van lehetőség.