Nagybecskereki és szentmihályi hittanosok szüleikkel Versecen jártak

Virágvasárnap előtti szombaton felkerekedtünk atyáinkkal együtt és „bevettük”  Versecet. Mivel az idő nem kedvezett a túrázásra, így maradtunk a Szent Gellért templomban, ahol Alen atya nagy szeretettel fogadott és átengedte a terepet.

Megérkezésünk után a keresztutat jártuk végig. A gyerekek vitték a keresztet felváltva és imádkozták az állomásokat, majd Gyuris Laci atyával szentmisét ünnepeltünk, ez alatt Éli atya gitározott és a kis kórus énekelt a zarándokokkal. Rövid szünet után városnézés következett. Mivel az eső kísért bennünket, visszavonultunk a templomba, ahol a gyerekek virágvasárnaphoz fűződő feladatokat kaptak. Csoportmunkával telt a következő óra. Közben a plébánián elkészült a finom kolbászos paprikás. Két turnusban ebédeltünk, mivel összesen 85 voltunk. Ekkor már kimondhattuk, hogy testileg-lelkileg felkészültünk, hogy prezentáljuk a csoportmunkánk eredményét.

1. csoport : A zsinati  logó szívet  színezte kreatívan.
2. csoport : Verset írt a megadott szavakkal virágvasárnaphoz.
3. csoport: Két mondatot állított össze, ami egy szamárcsikóban rejtőzött.
4. csoport: Énekekkel készült virágvasárnapra.
5. csoport: Eljátszotta a jeruzsálemi bevonulást kellékekkel.
6. csoport: Imát gyűjtött és mondott el.

A bemutatkozás után minden résztvevő jutalomszívet és egy kis édességet nyert.

Ezután buszba ültünk és felmentünk a hegyre, ahol rövid túrát tettünk, mert nagyon nedves volt minden. Annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett, nekünk alföldi embereknek hatalmas élmény volt közelebb kerülni a felhőkhöz. A kis templomot/hegyi kápolnát kívülről néztük meg, és élvezhettük a panorámát.

Hálás szívvel és sok jó élménnyel tértünk vissza az alföldre. Istennek és mindenkinek örömmel mondunk hálát ezért a jól sikeredett napért.