Munkatársak napja – 0. nap – Tábori beszámoló

A Szajáni plébániaudvaron már vasárnap beindult az élet, ugyanis táborvezetők és csoportvezetők az egyházmegyei nyári hittantábor előtt egy munkás-imádságos napot töltöttünk együtt. A munkából mindannyian kivettük a részünket, majd később közös megbeszélést tartottunk a táborral kapcsolatos fontos tudni- és szerveznivalókról.

Elias Ohoiledwarin SVD atya a közös szentmisén, illetve a későbbi elmélkedésben lelkesen buzdított, hogy Isten szeretetét és ennek örömét mi is örömmel és nyitott szívvel igyekezzünk az elkövetkező napokban közvetíteni a ránk bízott gyerekek felé. „Hát ti kinek tartotok engem?” hangzott Jézustól a kérdés az evangéliumban, Elias atya pedig arra buzdított mindannyiunkat, hogy gondolkozzunk el személyesen ezen a kérdésen és igyekezzünk megválaszolni azt. A válaszunk lesz ugyanis, amit sugároznunk kell a gyerekek, fiatalok felé, hiszen az egy olyan személyes megtapasztalásunkból fakad, amelyről hitelesen tudunk tanúságot tenni.

Hálával néztem körül a fiatalokra, akiket Isten megszólított és meghívott erre a szolgálatra és boldog vagyok, amiért meghallották és elfogadták ezt a hívást. Felemelő érzés volt az esti (már-már éjféli) szentségimádáson részt venni és közösen, egy szívvel-lélekkel dicsőíteni az Urat, azt érezve, hogy ezt sosem akarjuk abbahagyni. Uram, olyan jó nekünk itt lenni!