Munkaakció a szajáni plébánián

Közös összefogással a szajáni plébánián munkaakciót szerveztünk, amelyben aktívan részt vettek a leendő bérmálkozók is. A nagybecskereki püspökség felújítja a 110 éves, rossz állapotban levő plébánia épületét. Külön lány és fiú zuhanyzókat, mellékhelységeket is ki fognak alakítani, azért, hogy a hittantáborra még jobb feltételeket tudjunk biztosítani. Idén júniusban is itt kerül sor az egyházmegye észak-bánáti hittantáborának megszervezésére.

A faluból közel 50 ember dolgozott lelkesen. Kiürítették az egész épületet, amely sok időt vett igénybe. Közben a bérmálkozók a könyvtár könyveit dobozolták el. Az ő feladatuk lesz a munkálatok befejeztével a könyvek visszaszállítása és rendszerezése is. A bérmálkozókon kívül néhány középiskolás is csatlakozott hozzánk. A lányok egy része folyamatosan szendvicseket készített és üdítővel, kávéval kínálta a társaságot. A munka jó hangulatban és sikeresen lezajlott.

Imádkozzunk azért, hogy az átalakítások jól sikerüljenek, a közeledő hittantáborban sok-sok gyermeknek örömet, lelki felüdülést tudjunk nyújtani és minél előbb legyen a szajáni egyházközségnek is helyben lakó plébánosa.