Ministránstalálkozó Muzslyán

Péntek délelőtt 10 órakor kezdődött az Emmausz kollégiumban a ministránstábor és vasárnap ebédig tartott. 13 általános iskolás gyerek érkezett a találkozóra. Miután megtörtént a regisztráció, elfoglalták a szobákat. Egy kis játék után Varga Zoltán atya rövid előadást tartott a jóságról, hogyan lehetünk jók, miért érdemes jónak lennünk. Ebéd következett. Utána Zoli atya két focicsapatra osztotta a „minisztereket”, mivel az egész találkozó ideje alatt mindenki pontokat kellett, hogy szerezzen (az asztal letörlése, feladat elvégzése, stb.). Az esti szentmisén minden ministráns részt vett, és szolgált. A finom vacsora után filmet néztünk Jeremiás prófétáról. Takarodó előtt pedig minden este, a kápolnában elmondtuk közösen az esti imát.

Másnap reggeli torna, és a szobák rendbetétele várt ránk. Reggeli után Zoltán atya 4 csoportra osztotta a gyerekeket, és minden csoportnak adott egy-egy prófétáról (Mózes, Jeremiás, Izajás, Sámuel) ismert jelenetet, amit el kellett szerepelniük. Ebéd előtt sikerült mindenkinek előadnia a jelenetet, kivéve a Sámuelről szólót nem. Ezt egy rendhagyó mise keretében játszották el az olvasmány helyett. A misén csak mi ministránsok vettünk részt, volt tömjénezés, illetve szerepjáték. Az este egy úgynevezett „nagy játékkal” játszottunk 3 órán keresztül, mindenki nagyon élvezte.

Az utolsó nap reggelén jelentette be Zoli atya, hogy ezt a jelenetet, amit előző este előadtak a fiúk, a 10 órási misén is eljátsszák. Mivel pont ez volt a vasárnapi olvasmány (1Sám 3,3b-10.19). E befejező mise keretén belül pedig mindnyájan ministránsfogadalmat tettünk. Ebéd után összeszámoltuk a pontokat, amit e rövid 3 nap alatt gyűjtöttünk, és kiosztottuk az ajándékokat.