Minden forrásom belőled fakad!

2018. június 9-én Muzsylán megszerveztük a IV. Családfesztet. A családi nap a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének és a Don Bosco Családok Egyesületének közös rendezvénye. A külhoni magyar családok évében egyesületünk, küldetésének megfelelően szorgalmazza a keresztény értékek erősítését családjainkban. A Családfesztivál is ennek a célnak a zászlaja alatt szerveződött meg.

A majdnem 200 résztvevő egy szép és tartalmas napon vehetett részt. Az időjárás is kedvező volt, a hangulat pedig vidám.  A program szentmisével kezdődött. Mellár József esperes atya Kalapis Stojan SDB atyával nyitotta meg a családi napot. Szentmisével kezdtük, amelyen Isten áldását kértük családjainkra és imáinkba foglaltuk a nap megszentelését. A szentmise után Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd a jelenlevőkhöz Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője szólt.

A program az Emmausz kollégiumban folytatódott. A felnőttek részére egy előadás, a fiatalok és gyerekek számára pedig egy közösségépítő csapatmunka várt. A közösségépítő munkát a budapesti HelloWood alkotócsoport – egy fiatal építészeket tömörítő társaság 9 alkotója – irányította az Emmausz kollégium tornatermében. A helybeli fiatalok is bekapcsolódtak a kerékpártartók elkészítésébe. Igazi csapatmunka folyt, amelynek látható eredménye lett.

A Családfesztivál záró programja: körmenet a templom körül a Segítő Szűzanya szobrával. A magyar népet Szent István király Mária oltalmába ajánlotta. Ezért kérjük az Ő közbenjárását értünk és családjainkért.