Mikulás-várás a nagykikindai Assisi Szent Ferenc – templomban

December 6-án a nagykikindai Assisi Szent Ferenc-tempolmba is megérkezett a Mikulás.

A Mikulás-várás szentmisével kezdődött, melyet Ft. Koncz Tibor esperesplébános celebrált, majd utána a Szent Száva Általános Iskola III. és IV. osztályos tanulói szerény műsor keretében emlékeztek meg Szent Miklós püspökről, aki az igaz hit védelmezője, a szegények gyámolítója, az ajándékozó szeretet szentje, a hajósok, a halászok, a kereskedők, a zarándokok valamint a férjhez menni vágyó lányok védőszentje.

A műsor folytatásában a fellépő diákok mesevilágba, Télországba vezették a Mikulásra váró kis társaikat. A Hópelyhek kedves, szelíd játékát csak néhány percig élvezhették, mert Szél Úrfi és Fagy Koma megzavarta a Hópelyhek táncát. A két rosszalkodó éppen a gyermekek orrát csípni, hajukat húzni készült, amikor a jóságos Mikulás a templomba lépett, és a békebontó Szél Úrfit és Fagy Komát, mindannyiunk nagy örömére, jobb belátásra bírta.

S miután a jó ismét diadalmaskodott a rossz fölött, kezdődhetett a jók ünnepe, mert a Mikulás, most is csak a jó gyermekeknek hozott ajándékot. A szokásosnál sokkal több kisgyermek volt a templomban, hiszen a Mikulás nemcsak a pici gyermekeknek, hanem az alsós és felsős diákoknak is osztott csomagot.

A gyermekek megköszönték az ajándékot, és megígérték, hogy jövőre is jók lesznek, talán még jobbak, hogy az elkövetkező évben is találkozhassanak Mikulás bácsival.