Mária hangja Muzslyáról

A muzslyai Emmausz fiúkollégiumban november 10-én adták át a Mária Rádió stúdióját, amelynek megalapítását Dr. Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök is támogatta.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet a főpásztor mutatott be a szalézi atyákkal és Palatinus István atyával, a Szerbiai Mária Rádió magyar szerkesztőségének igazgatójával a kollégium kápolnájában.

Homíliájában a püspök atya történelmi pillanatnak nevezte a stúdió megáldását, annál is inkább, mert a fiatalok ezáltal lehetőséget kapnak, hogy a világ minden tájára hírt adjanak az egyházmegye eseményeiről. A Mária Rádió egyelőre csak internetes formában hallgatható Közép-Bánátban, de bíznak benne, hogy a legközelebbi hullámhossz-odaítéléskor sikeresen tudnak majd pályázni.

Palatinus István atya mérföldkőnek nevezte ezt a napot, amikor a szabadkai és az újvidéki mellett üzembe helyezték a harmadik stúdiójukat, ezúttal a Bánátban, Muzslyán. Utóbbi azért jelentős, mert itt elsősorban fiatalok készítik a műsorokat, akik a mai technika vívmányait felhasználva színes műsorokat tudnak majd készíteni. Tekintettel arra, hogy a muzslyai plébániaközösség nagyszámú és aktív, több élő műsort vagy élő műsorokba történő kapcsolást is terveznek.

Bálint Ágota, a Mária Rádiónkért Egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy Muzslyán immár hivatalosan is beindulhatott a munka. Jelentősek a Nagybecskereki Egyházmegyéből érkező tudósítások, de a vezetőség abban bízik, hogy a kollégisták jelentősen hozzájárulnak majd a fiatalok műsorához is.