XX. Halo susret Karpatske regije

Početkom avgusta u mestu Békés-Dánfok u Mađarskoj održan je tradicionalni, dvadeseti po redu Halo susret Karpatske regije. Oko 250 učesnika je pristiglo iz ukupno šest regija, iz Bačke i Banata njih 65-oro. Susret, upoznavanje, zajedništvo – kao osnovni ciljevi pokreta su i ovog puta došli snažno do izražaja.

Predavanja i male grupne sesije pokrivale su tri područja: moj odnos sa svojim bližnjima, stvoreni svijet i na kraju moj odnos sa Stvoriteljem. Predavanja i sesije po grupama su održavani pre podne, a to su bile prilike za sticanje novih saznanja, duhovno obogaćivanje, razmenu mišljenja i iskustava. U popodnevnim satima su održavane radionice, bilo je vremena za slobodne aktivnosti, gledanje filmova.

Pored programa za odrasle učesnike, prisutnim mladima, tinejdžerima organizovan je poseban program. Teme predavanja su bile njima prilagođeni – o emocionalno inteligentnoj povezanosti, o stvorenom svetu i našem odnosu prema njemu, o prihvatanju samog sebe.

Susret je okončan svedočenjem gde su sudionici mogli izneti svoja lična iskustvima, šta je za njih značio ovaj kamp, šta će poneti u duši sa sobom iz dana provedenih ovde.

Potrebni su nam ovakvi i slični susreti, jača nas u vjeri u Boga, drži osjećaj i prekogranične pripadnosti.

Mezei Zsuzsanna, Torda, grupa odraslih i
Terhes Virág, Horváth Kátai Anett, Polyák Enikő, Juhász Anasztázia és Törtei Hédi, iz grupe mladih