X. Délvidéki Háló találkozó

Imádkozzunk és kérjük az Urat, hogy a családok mindinkább kis egyházzá váljanak, az egyházi közösségek pedig mindjobban családdá legyenek!”

Háló találkozó volt a muzslyai Emmausz fiúkollégiumban. A Délvidéki Háló találkozóra immár tizedik alkalommal került sor, ezúttal ,,A család szeretetközösség,, címmel. Az előadás mottója XVI. Benedek pápa szavai voltak:„Imádkozzunk és kérjük az Urat, hogy a családok mindinkább kis egyházzá váljanak, az egyházi közösségek pedig mindjobban családdá legyenek!”

A program péntek este kezdődött a vendégek fogadásával, majd a házigazda, Halmai Tibor köszöntésével folytatódott. Ezt követte a szentmise, amit Ft. Mellár József általános helynök, törökbecsei plébános celebrált. A szokásos bűnbánati liturgiára is sor került, ahol elmélkedés, zenei áhítat és szentgyónási lehetőség volt. A lelki ráhangolódást Msgr. Gyuris László atya, nagybecskereki plébános vezette. A szombati napon, Schön György a Háló vezetőségének tagja, bemutatta a Hálót, majd Dr. Gruber László a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanárának előadása következett A család a keresztény etika fényében címmel. A nap folyamán még két színvonalas előadás várt az egybegyűltekre. Az egyiket Tóthné Dr.Glemba Klára-Hagyományaink és népszokásaink, címmel tartotta, ahol a hálósoknak alkalmuk volt megismerkedni a hajdani muzslyai népszokásokkal. Merre tart a család – szociológiai látlelettel várta az érdeklődőket Biacsi Mária szabadkai szociológus, aki a délután második felében egy különleges interaktív előadással kötötte le a résztvevők figyelmét.

Az est folytatásában, Pakovics Sándor fényképész bemutatta a Délvidéki Háló 2011-es eseményeit, majd a Délvidéki gyöngyfüzérre illetve a Táncházra került sor.