Tegyünk jót, és ne csak ádventben!

November 30-án a muzslyai Emmausz kollégiumban a Délvidéki Háló bogozói ádventi lelki napon vettek részt.

A már hagyományossá vált évzáró találkozóra 28 bogozó gyűlt össze. A délelőtt folyamán néhány fotó vetítésével felelevenítettük az elmúlt évi rendezvények szép emlékeit, és átbeszéltük a szervezés folyamán észlelt pozitívumokat és a hiányosságokat is. Ezután megpróbáltunk a jövő felé fordulni, és az új egyházi év kezdetén merészeket álmodni a kerületeink jövő évi Hálós tevékenységérő.

A finom ebéd után konkrét dátumokat próbáltunk találni a tervezett találkozóknak. Örömünkre szépen haladt a munka, és a már bejáródott helyszínek mellé két új helység csatlakozott. Törökfalusi és törökkanizsai bogozóink is szeretnének jövőre Háló találkozót szervezni.

Hálaadásunkként szentségimádással folytatódott együttlétünk. Megköszöntük az Úrnak a sok szeretetet, amit megtapasztaltunk a Hálós rendezvényeken, és a sok lehetőséget, hogy új barátokat szerezhettünk. Újra megéltem az összetartozásunk örömét és magamban felidéztem Péter apostol szavait: Uram jó nekünk itt lenni…

A találkozó szentmisével folytatódott ahol msgr. Mellár József atya szentbeszédével ráébresztett bennünket arra, hogy ne csak tétlenkedve várakozzunk, hanem tevékenykedjünk, Isten terve szerint szeressünk és tegyünk jót, és ne csak az adventi időben.