Koncert Nagybecskereken

Öt helyi kórus részvételével tartották meg a hagyományos karácsonyi koncertet a nagybecskereki székesegyházban december 21-én.

A hangverseny a Josif Marinković Középfokú Zeneiskola vegyeskórusának fellépésével kezdődött Zorica Kozlovački irányításával. Pittoni, A. Tucapsky és Brahms műveit adták elő. A legfiatalabbak, a helyi Kultúrközpont gyermekkórusa Satler Edit vezényletével énekelt szerb nyelvű karácsonyi és újévi gyermekdalokat. Michal Labat karnagy szerzeményeit szlovák nyelven énekelte az evangélikus templom általa alapított és irányított ifjúsági kórusa. A Planika szlovén egyesület kórusa Avram Danijela vezényletével Mozart és Jacob Galus szerzeményei mellett három szlovén karácsonyi népéneket is előadott. A koncert utolsó fellépője a Konrád Emma nevével fémjelzett Emmanuel kamarakórus volt, repertoárjukon Lisznyai Szabó Gábor, Bárdos Lajos, Koltram és Adolf Adam művei mellett német karácsonyi dal is felcsendült.

A hangverseny végén valamennyi kórus közösen énekelte a Stille Nacht című szerzeményt eredeti, német nyelven Konrád Emma vezényletével, majd mindenkit mézeskaláccsal, forralt borral és teával kínáltak a szervezők.