Karácsonyi találkozó

A muzslyai Nők Klubjának tagjai immár több mint negyed évszázada minden évben, az adventi időszakban felelevenítik a karácsonyi szokásokat. Vendégeket hívnak, hogy együtt üljék meg a szentestét. Az idén is megtelt a Muzslai Petőfi Sándor MME nagyterme, ugyanis 250 vendéget fogadtak. Erre az alkalomra meghívták az újvidéki Mimóza Kézimunkacsoport tagjait, Torontálvásárhelyről két csoport képviselői jöttek el, mégpedig a Magyar Művelődési Központ kézimunkázói, valamint a Pipacs nőegylet tagjai. Vendégek érkeztek Szenttamásról, a nagybecskereki Gerontológiai Klubból, valamint a Žarko Zrenjanin helyi közösségből, Magyarittabéről, Magyarcsernyéről, Temerinből, Adáról, Beodráról, Tordáról, Óbecséről, Erzsébetlakról, valamint jelen voltak a helybeli civil szervezetek, de a plébánia keretében működő bibliacsoport tagjai is.

A rendezvény elején mgr. Hallai Zoltán, tanácselnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd msgr. Gyuris László nagybecskereki plébános mondta el karácsonyi gondolatait. A helyi plébános, Tratnjek Stanko SDB és Jelen Janez SDB atya is részt vett az eseményen.

Az alkalmi műsorban bemutatkoztak a fiatal betlehemezők, Varga Zoltán SDB atya vezetésével, ugyanakkor fellépett Süveg Emma néhány karácsonyi dallal, Muhi Dániel, szólóénekes, valamint Kardos Irén egy verssel működött közre, Kenderesi Zoltán pedig hegedűn játszott.