Életképek az ürményházi egyházközség életéből

A plébániai hitoktatás szeptember 3-án kezdődött közösségünkben. Pethő László plébános minden diáknak sikeres tanévkezdést kívánt, és egy-egy füzettel ajándékozta meg őket.

Hittanosaink egy csoportja Barna Horváth Anna hitoktató vezetésével részt vett a verseci búcsún. Minden gyermeknek nagy élmény volt, hogy a hegyi kápolna és a Szent Gellért-templom közötti távot gyalog tették meg.

A Rózsafüzér hónapjára készülve a gyermekek beszélgettek a Szentolvasóról, felelevenítették tudásukat a Szűzanyáról, majd a témát csoportmunka keretében dolgozták fel.

Egész napos szentségimádást volt a hónap utolsó csütörtökén, augusztus 27-én reggel nyolc óra és este hét óra között. Az idősebb hívek mellett a fiatalok egy imaórát vállaltak magukra, amikor énekükkel magasztalták az Urat. A szentségimádás szentmisével zárult, amin szép számban részt vettek a hívők.

Az ürményházi plébánián Kátai Tibor vezetésével a plébánia valamint az iskola udvarában foglalkoztató- és szórakoztató tábor volt a gyermekek részére augusztus 25-én. A résztvevők teljes odaadással batikoltak és játszottak. A Kolping-családok szervezésében októberben ismét szerveznek tábort a faluban, amikor a csuhézás rejtelmeivel ismertetik meg a gyerekeket.

Aranylakodalmat ünnepeltek Zichyfalván (Plandište). A boldog házasságban élő házaspár augusztus 15-én, a szentmise keretében erősítette meg Isten előtt 50 évvel ezelőtt tett fogadalmát.

Ürményházán augusztus 16-án ft. Pethő László atya megszentelte az új kenyeret, ami nagy újdonságnak számít a faluban. Kislányok és kisfiuk népviseleti ruhában vitték az oltárhoz a kenyeret, mise végén pedig minden hívő kapott egy szeletet a megszentelt kenyérből.

Bánáttopolyán augusztus 15-én az ürményházi ifi kórus egy része karizmatikus és ifjúsági énekekkel, versekkel lépett fel szentmise előtt, amellyel még meghittebbé, szebbé tették az ünnepséget. A gyerekek boldogok voltak, hogy az új plébános, Pethő László atya elvezette őket erre a szép búcsúra.