Kirándulás Liechtensteinben

A liechtensteini Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja lehetővé tette, hogy a szajáni és a padéi gyermekek három hétig üdülhessenek Liechtensteinben. 16 gyermek és 4 kísérő tanár vehetett részt ezen a csodálatos kiránduláson térítésmentesen, mert mindent a vendéglátó ország fedezett.

A három hét alatt a tanulást sem hanyagolták el , de sok szép programot szerveztek számukra. Hegyet másztak, piknikeztek az erdőben, sétáltak a patak partján, sok játszótéren voltak, uszodába mentek, láttak utcai parádét, kiállításon jártak. Kisvonattal a fővárosba Vaduzba látogattak, Maurenban pedig a madárparadicsomot tekintették meg. Várban is voltak, ahol a tóban úszkáló hattyúkat etették. Meglátogatták a liechtensteini hercegnőt. Egy szép műsorral és saját készítésű ajándékokkal kedveskedtek az uralkodónőnek.

Az ott töltött idő alatt a sok szép élmény mellett rengeteg ajándékot is kaptak a gyermekek: ruhákat, lábbeliket, táskákat, karórát, napszemüveget, sok játékot és korlátlan mennyiségű édességet.

Ezek a kisgyermekek egy életre szóló élményben részesültek ebben a festői szépségű alpesi miniállamban.

Ezért a lehetőségért köszönetet mondunk Dr. Német László SVD nagybecskereki püspök úrnak és a Nagybecskereki Püspökségi Caritasnak, különösképpen Halmai Tibor igazgató úrnak, aki mindenben készségesen a segítségünkre volt.