Keresztúti ájtatosság a Szent Kereszt felmagasztalásának kápolnájában

Krisztus feltámadásának ünnepére várva, a szent nagyöjti időszakban, a verseci és a temesvajkóci fiatalok az idősebb korosztályú hívekkel egyetemben, törekednek minél mélyebben átélni Megváltónk érettünk elszenvedett pillanatait. Ennek fényében március 16-án megszervezésre került a keresztúti ájtatosság fenn a hegyi kálvárián.

A fiatalabb korosztály, lépcsőkön tette meg az utat fel a kálváriáig, az idősebbek részére pedig a plébániai minibusz állt szolgálatban. Az ifjúság fő terve az volt, hogy bátran gyertyafénnyel a kezükben kiálljanak a város elé, és jelezzenek ezzel a Krisztusi fénnyel, hogy mi katolikusok is létezünk ezen a vidéken.

Sajnos ez a terv meghiúsult, mivel egész nap csapadékos volt az időjárás. Viszont az imádság nem maradt el. Esőtől átázva, de meghitt lélekkel és töredelmes szívvel imádkoztak a fiatalok az idősebbekkel együtt a Szent Kereszt felmagasztalásának kápolnájában, amely tömjén illatával átitatva és az imádság erejének fényében tündökölt a zord időjárás által elsötétült hegyoldalban.

A keresztúti ájtatosság a plébániatemplomban, szentmise által lett megkoronázva.