Hazataláló tábor

A nagybecskereki Boldogasszony Iskolanővérek közössége az idén is megszervezte az általuk vezetett Szathmáry Karolina Kollégium munkatársaival a népszerű Hazataláló tábort, amely már hagyománnyá vált nyári esemény. A járvány miatt kialakult új helyzetben az idén csak délvidéki fiatalok, középiskolások és egyetemisták vehettek részt a július 14-e és 18-a között megtartott táborban, amelynek a felújított zárdaépület nyújtott otthont. Innen indultak a résztvevők, mintegy nyolcvanan, csillagtúrákra.

Az első, ismerkedési, napon Koncz M. Julianna nővér, a tematikus tábor megálmodója, előadást tartott a híres torontáli szőnyegről és kézművességről, majd ellátogattak a székesegyházba. A második napon a töröktopolyai Mária-kegyhelyre látogattak és kellemes órákat töltöttek a kisoroszi Szórványközpontban. A vajdasági területeken túl a táborozók eljutottak Közép-Szerbia olyan izgalmas helyeire is, mint a Manasija erődkolostor, a Veliki buk vízesés vagy a resavai cseppkőbarlang.

Tartalmas és érdekes, élményekben dús öt napot töltöttek együtt a fiatalok, akik vasárnap délelőtt a szentmise és a közös ebéd után hagyták el Nagybecskereket.