Fiatalok a nagybecskereki székesegyházban

Virágvasárnapot megelőző szombaton mintegy kétszázhúsz fiatal részvételével tartották meg a bérmálkozók találkozóját a nagybecskereki székesegyházban.

Az összejövetel házigazdája és a program koordinátora Csipak Csaba irodaigazgató volt. A találkozó első része a hagyományokhoz híven két helyszínen zajlott. A magyar anyanyelvű fiatalok a székesegyházban, míg a magyarul nem beszélő bérmálkozók a püspöki lakban előadáson vettek részt. Csipak Csaba atya magyarul, míg Pastyik Róbert atya szerb nyelven beszélt a bérmálás szentségéről és a keresztény nagykorúvá válás jelentőségéről.

Az összejövetel szentmisével folytatódott, amelyet megelőzően az irodaigazgató úr beszélt a bérmálkozásra készülőknek a búcsú jelentőségéről és a búcsúnyerés lehetőségeiről. Idén, az Irgalmasság évében szervezett találkozó résztvevői közösen vonultak be a székesegyházba a szent kapun, majd az Irgalmasság kápolnájánál magyar és horvát nyelven is elmondták Ferenc pápa imáját, amelyet a jubileumi évre írt.

Az ünnepi szentmisét, amelynek zenei szolgálatát a tordai fiatalok látták el, Tapolcsányi Emánuel atya, a Nagybecskereki Egyházmegye ifjúsági- és ministránsreferense mutatta be a bérmálkozásra készülő fiatalok lelkipásztoraival együtt.  Az atya kétnyelvű homíliájában beszélt a nap szentjéről, Szent Józsefről és példájáról.

Az összejövetel hagyományosan pizza-hamburger agapéval zárult.