Ezüstlakodalmasok Muzslyán

A muzslyai Mária Neve templomban szentmisén, kilenc házaspár mondott köszönetet a 25 együtt töltött évért. A szentmise áldozatot Varga Zoltán szalézi atya mutatta be.

„Az elmúlt 25 év alatt benneteket is sokan megnéztek. Észre kell vennetek, hogy reménykeltő példa vagytok botladozásaitok, tökéletlenségetek ellenére is azon fiatalok számára, akik félve pillantanak a jövőbe: vajon ki lehet-e tartani egymás mellett egy életen keresztül? Ha rátok néznek, látják, hogy igenis ki lehet tartani egymás mellett. A kölcsönös szeretet segített benneteket abban, hogy igenis át lehet vészelni sok-sok vihart” – mondta egy kis mécsessel a kezében Zoltán atya az ezüstlakodalmasoknak, hozzátartozóiknak és a hívőknek.

A hálaadó szentmisén keménységet mutattak a párok, de a bocsánatkérés egymástól, nem csak a szeretetet, hanem a könnyek kicsordulását is eredményezte. Az ünnepélyes kivonulást, a közös családi fényképezést, szerény agapé követte. Az ünnepeltek és a szervezők elvegyültek a szeretetteljes baráti hangulatban, s a házaspárok megköszönték a muzslyai Házas Hétvégéseknek az ünnepség megszervezését.