Elsőáldozás Szajánban

Május 20-án, Pünkösd vasárnap 9 kisgyermek járult először a szentáldozáshoz. Pénteken elvégezték a szentgyónást és megtisztult lélekkel várták ezt a szép napot. A szajáni Szent István templom megtelt hívekkel. Az elsőáldozók szépen felkészültek erre az eseményre, versekkel, dalokkal kedveskedtek az Úrnak. Az ünnepséget még szebbé tette Kéri Nikoletta gitárjátéka és a felsős lányok kísérő éneke, akik közösen daloltak az elsőáldozókkal.

A szentmise végén köszönetet mondtak szüleiknek, amiért elsőáldozásra templomba hozták őket. Hálájukat piros szívekbe írt idézettel fejezték ki. Végül köszönetet mondtak ft. Koncz Tibor atyának, aki ebben a szép szentségben részesítette őket. Tibor atya prédikációjában külön szólt az elsőáldozó kisgyermekekhez és bátorította őket, hogy legyenek Krisztus-követők szavaikkal és tetteikkel egyaránt.

A szentmise végén az elsőáldozók Kátity Enikő hitoktatóval kivonultak a templomból és közben énekkel búcsúztak a Jézuskától. Köszönjük a jó Istennek és a kiáradó Szentléleknek ezt a szép napot.