Családban élni jó!

A Házasság nemzetközi világnapja alkalmából – amelyet mindig február második vasárnapján ünnepelnek –február 5-én első ízben szervezett programot Nagybecskereken a Família Nagycsaládosok Egyesülete a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a segítségével.

A rendezvény a székesegyházban főpásztori szentmisével kezdődött. Dr. Német László SVD nagybecskereki püspök homíliájában a családban megélt szeretetről beszélt Ferenc pápa Amoris laetitia apostoli buzdítása fényében.

A családnak különleges szerepe van az egyházban, s az egyháznak külön figyelmet kell szentelni a családokra. A családnak saját lelkiséget kell táplálnia, hiszen Isten, akinek jelenléte fényt jelent, ott lakik minden családban

– hangsúlyozta a püspök atya, aki felhívta a figyelmet az együtt imádkozás és az imaélet elmélyítésének fontosságára.

hazassagnv2Az összejövetel a helyi Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben folytatódott Uzsalyné dr. Pécsi Rita magyarországi neveléskutató előadásával, aki Marcus Aurelius „Egymás kedvéért születtünk” gondolatát választotta értekezése mottójául. Beszélt a férfi és női szerepekről, a két nem közötti hasonlóságról és különbözőségekről, amelyeket a mindennapi életből vett példákkal szemléltetett.

hazassagnv1Jó példákon felbuzdulva eldöntöttük, hogy a jó házasságokról, és arról, hogy léteznek még ilyen kapcsolatok, hírt adunk. Nagyon örülünk, hogy rendezvényünkre több vajdasági helységből érkeztek érdeklődők: Adáról, Törökbecséről, Nezsényből, Udvarnokról, Szentmihályról, Muzslyáról és Nagybecskerekről. Sikerült azt is megoldani, hogy amíg a szülők az előadást hallgatták, gyermekeikkel középiskolás lányok foglalkoztak. További rendezvényeket is tervezünk, és arra biztatunk mindenkit, hogy csatlakozzanak hozzánk. Várunk mindenkit rendezvényeinkre, ha még nem nagycsaládosok, akkor is. A nagycsalád is egy gyerekkel kezdődik

– nyilatkozta Palkovics Mária, a Família Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.