Aktivitások a padéi egyházközségben

Szent Mónika imadélután

Az újévben az első összejövetelünk a Szent Mónika közösség találkozója volt.

Mindannyian egy szándékkal jöttünk ide: kérni Szent Mónikát, hogy járjon közben gyermekeinkért, értünk, hogy könyörgéseink és kéréseink meghallgatásra találjanak Istenünknél.

Balázsolás

Február 3-án (hétfőn) és 9-én (vasárnap) Szent Balázs püspök és vértanú emlékére Király Tibor atya  a szentmisék után Balázs-áldásban részesítette a padéi híveket.

balazsolas

Házszentelés

Király Tibor atya meglátogatta és megszentelte mindazon családok házát, akik ezt igényelték.

A Caritas-ház munkatársai és a Kolping család tagjai is úgy érezték, hogy ezeket a házakat is érintsék meg a szenteltvíz cseppjei, és ezáltal legyenek egészen tisztává, minden ártó hatalomtól mentessé, ne üthessen tanyát ott a gonosz és bántó lélek.

Lourdes-i kilenced

Az idén is Lobár Mária néni toborozta a lourdes-i kilenced imádkozóit. Mária néni és a 15 tagot számláló imacsoport tagjai megbeszéltük, hogy ezt a kilencedet felajánljuk a világ szenvedő betegeiért, és azokért az emberekért, akik a betegségben szenvedőket ápolják, hozzásegítik a gyógyuláshoz, vagy legalább enyhítik a kínjaikat.

Ft. Király Tibor atya kérte az időseket, betegeket, akik nem tudnak eljönni a közösségbe, hogy otthonaikban imádkozzanak minden nap, az imakönyv útmutatása szerint.

A kilenced befejeztével az atya a kilencedet végzőkért mutatta be a szentmisét, amikor mi is felajánlottuk magunkat Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, ami megerősít bennünket a mindennapi küzdelmeinkben is.