Ajándék adventben a magyarcsernyeieknek

Advent első vasárnapján Magyarcsernyén jártak a magyarországi Tóth Isaszegi Irén Alapítvány munkatársai és ajándékkal kedveskedtek a legkisebbeknek.

adventcsernye1Az idén már másodszor jöttünk Bánátba. Nagy öröm ide eljönni, jó volt látni, hogy ilyen sokan vannak a templomban és ennyi gyerek is megjelent a szentmisén. Csodálatos ez a kis falu. Az Alapítvány célja, hogy támogassa a tehetséges gyerekeket, de gondolunk a szociálisan hátrányos helyzetű idős emberekre is. Jelen esetben a gyerekekre gondoltunk és nagy öröm, hogy e gyerekek 70-75 százaléka is tehetséges valamiben – hallottunk Vida Jánostól, az Alapítvány titkárától, aki elmondta, hogy Bogdán József atyával másfél évvel ezelőtt találkoztak először, amikor a Magyar Tudományos Akadémián átvette a Magyar Örökség díjat, és nagyon meghatotta őket, amikor elszavalta az Anyám Magyarország című versét.

adventcsernye2Amikor az atyát megismertük, akkor Dél-Bánátban, Fehértemplomon volt plébános. Mesélte, hogy nagyon szereti a gyerekhangokat a templomban, és esetleg advent egyik vasárnapján hozzunk csomagot. Így tavaly voltunk Fehértemplomon. Most, hogy az atya átkerült Magyarcsernyére, jöttünk utána, hogy megismerjük a magyarcsernyeiket is, és a legkisebb gyerekeknek hoztunk csomagokat. Magyarcsernye egy csodálatos hely, annyi lelkes ember jött össze, segítők vannak itt, és ez nagy boldogság. Így kerültünk mi ide, az atya által – mondta az alapító jogköri feladatokat ellátó Krukenberg Erzsébet.

A szülők nevében Bacsik Lőrinc Natália mondott köszönetet.