A Nagybecskereki Püspökségi Caritas támogatása a helyi kórháznak

Néhány hónappal ezelőtt a Németországi Caritas célirányos pályázatot írt ki a Közép- és Kelet-európai országokban működő olyan civil szervezetek és egészségügyi intézmények támogatására, amelyek a dialízisre járó betegek mindennapi életét segíti és ellátását tűzte ki célul.

Egyházmegyénk jótékonysági szervezete, a Caritas, főleg a közismert házi gondozási szolgálata révén már több éven át igyekszik a dialízisre járó betegek segítségére lenni és a betegségükből eredő gondjait enyhíteni.

Szeretetszolgálatunk kapcsolatban van nemcsak a betegekkel és családtagjaikkal, hanem a nagybecskereki kórház orvosaival, ápolóival egyaránt és ismeri a kórház hemodialízis osztályának gondjait, felszereltségének hiányosságát, munkaeszközök iránti szükségleteit.

A fent említett pályázati lehetőség éppen a legjobbkor jött, meg is pályáztuk, amint az nemrég kiderült sikeresen. A támogatásból a hemodialízis osztály főorvosával és nővéreivel előzetesen egyeztettünk és a legszükségesebb felszerelést, egy digitális mérlegszéket, amellyel a dialízis előtt és után a beteg testsúlya mérhető és 30 darab ágytakarót vásároltunk. A digitális mérlegszéket és takarókat, amelynek összértéke 146.160 dinár, augusztus 28-án adta át a hemodialízis osztály főorvosának dr. Gordana Kozlovačkinak, Halmai Tibor a Nagybecskereki Püspökségi Caritas igazgatója.