A Nagybecskereki Egyházmegye fővédőszentjére emlékeztek a székesegyházban

Szent Gellértre, a Nagybecskereki Egyházmegye fővédőszentjére emlékeztek szeptember 24-én. A nem magyar anyanyelvű egyháztanácstagokat a nagybecskereki székesegyházba várta DR. NÉMET LÁSZLÓ SVD püspök, aki az egyháztanácstagok feladatairól és a jövő évi választásokról tartott nekik előadást.

A hittantanárokat a püspöki lak nagytermébe várták. CSIPAK CSABA irodaigazgató köszöntötte őket és a hitoktatói találkozó előadóit. LÉPHAFT PÁL karikaturista a gyermeki lélekről és látásmódról beszélt, s nyújtott útmutatót a tervezett képzőművészeti pályázatokhoz. CSISZÉR LÁSZLÓ keresztény dicsőítő zenész az adventi gyertyagyújtás tervezett programját ismertette és bibliai idézeteket, valamint ötleteket adott az immár hagyományos rendezvényhez. GABONA FERENC gyakorló hitoktató hasznos tanácsokat adott a portfólió elkészítéséhez, ismertette a hittantanárokra (is) vonatkozó oktatási törvényeket és akkreditált továbbképzéseket.

Az ünnepi szentmisét, amely egyúttal a nagybecskereki leánykollégium és a muzslyai fiúkollégium tanévnyitó szentmiséje is volt, MSGR. MARIN SRAKIĆ nyugalmazott diakóvár-eszéki érsek mutatta be a nagybecskereki főpásztorral és oltártestvéreivel. Az érsek úr, aki 1977 és 1989 között a diakóvári Hittudományi főiskola rektora volt, a Nagybecskereki Egyházmegye papjainak jelentős részét tanította, ezúttal egykori tanítványaival együtt misézett.