A Kárpát-medencei Háló kibővített vezetőségének találkozója virtuális térben

A Háló mozgalom minden év elején kibővített vezetőségi találkozót szervez, ahol áttekintjük az elmúlt év hálós eseményeit értékelve azokat, majd megtervezzük a folyó év történéseit.

2021. február 13-án rendhagyó kibővített vezetőségi találkozóra került sor a virtuális térben. A találkozónak 40 résztvevője volt a Kárpát-medence minden hálós régiójából, Felvidékről, Kárpátaljáról, Magyarországról, Partiumból, Erdélyből és Délvidékről. Délvidéket tíz bogozó képviselte.

A délelőtti lelki ráhangolódás után kiscsoportos megbeszélések következtek, ahol a 2020-as koronavírusos év személyes és a Hálóval kapcsolatos pozitív és negatív élményeinket osztottuk meg egymással. Ezután a Háló mozgalom pénzügyi helyzetével foglalkoztunk központi és régiós szinten. Az ebédszünet után megismerkedtünk a CRM adatbázis kezelő programmal és ötleteltünk az adománygyűjtés lehetőségeiről, pénzügyi megoldásokat keresve a járványhelyzetben. A délután folytatásában régiós kiscsoportos megbeszélésekre került sor. Mi délvidékiek a 2020-ban megvalósított programjainkról beszélgettünk és elterveztük az idei tevékenységünket. Főleg az ifjúsági programok és a régiós találkozó megszervezésére összpontosítunk.

A zárás előtt lelkesítő bejelentésre került sor, amely a Békés-Dánfoki augusztus 4-8-ig tervezett idei Kárpát-medencei Háló nyári táborára vonatkozott és a már február 27-re meghirdetett nagyböjti lelki nap megtartására. Az utóbbi a járványhelyzet miatt ismét a virtuális térben zajlik.

Végezetül úgy értékeltük, hogy a találkozókat ilyen formában is meg lehet szervezni időnként, de természetesen csak a személyes találkozók kiegészítőjeként, amelyeket már nagyon hiányolunk.