Mons. Tietze Jenő, apostolski protonotar odlikovan je Viteškim krstom mađarskog ordena za zasluge – Zrenjaninska Biskupija

Mons. Tietze Jenő, apostolski protonotar odlikovan je Viteškim krstom mađarskog ordena za zasluge

Povodom 15. marta, državog praznika Mađarske, mons. Tietze Jenő, apostolski protonotar, umirovljeni župnik zrenjaninski, odlikovan je Viteškim krstom mađarskog ordena za zasluge. S obzirom na epidemiološku situaciju, priznanje je 13. oktobra predala Csallóközi Eszter, generalni konzul Mađarske u Subotici. Svečanosti su prisustvovali i biskup zrenjaninski dr Ladislav Nemet SVD, Robert Pašćik, generalni vikar i redovnice reda Školske sestre Naše Gospe, Livia i Bernadett koje su ranije služile u Zrenjaninskoj Biskupiji.

Mons. Tietze Jenő je rođen u Zrenjaninu, gde je i završio gimnaziju, a zatim studirao na zagrebačkom Teološkom fakultetu. U svom rodnom gradu je 1963. zaređen za sveštenika, gde je više od 40 godina služio sa puno ljubavi i poniznošću. Između 1974. i 2009. godine je bio župnik zrenjaninski. Bio je duhovni vođa Malteške dobrotvorne organizacije Srbije (1993.-2009.), od 2004. je vitez i commendator Reda Vitezova Jerusalimskog Hrama, počasni je kanonik kaptola katedrale Sveti Juraj u Temišvaru od 2006. godine.

Za svoje dugogodišnje i blagoslovljene aktivnosti primio je više istaknutih priznanja.

Slika: Pannon rtv