MARIJA: Jedno lice, koje sjaji poput sunca

„I znak veliki pokaza se na nebu: žena, obučena u sunce, i mjesec pod nogama njezinim, i na glavi njezinoj vijenac od dvanaest zvijezda.” (Otkrivenje 12,1)

Na svetkovinu Velike Gospe, u jedinom banatskom Marijinom svetištu, u Banatskoj Topoli, 14. avgusta 2022. tradicionalno su održali proštenje župnici i vjernici Zrenjaninske biskupije, kao i hodočasnici iz susjednih biskupija.

Upravitelj svetišta, župnik i dekan József Mellár poželio je dobrodošlicu hodočasnicima i objasnio program svečanosti, a stalna prisutnost svećenika omogućila je prisutnima duhovne razgovore, a oni koji su željeli mogli su obaviti i svetu ispovijed.

Pokorničko bogoslužje predvodio je Tamás Masa župnik iz Torde, a svetu misu na hrvatskom jeziku Csaba Csipak župnik belocrkvanski, dok je slavljeničku Večernju predvodio kantor János Varga.

Na pozornici na otvorenom nastupila su djeca, mladi i vjeroučitelji ovogodišnjeg vjeronaučnog kampa pod vodstvom Eliasa Ohoiledwarina SVD.

Večernju svetu misu koja je tradicionalno zatvorena procesijom sa svijećama, predvodio je mons. Pál József Csaba, biskup Temišvara, s mons. dr Lászlom Németom SVD, zrenjaninskim biskupom i svećenicima biskupije.