Poslata je novčana pomoć koja je sakupljana u Zrenjaninskoj Biskupiji oštećenima u zemljitresu u Hrvatskoj – Zrenjaninska Biskupija

Poslata je novčana pomoć koja je sakupljana u Zrenjaninskoj Biskupiji oštećenima u zemljitresu u Hrvatskoj

Zemljotres koji se desio 29. decembra 2020. godine u Hrvatskoj, naročito na području Petrinja i Siska,  naneo je ogromne štete, čak je odneo i ljudske živote. Posle ove katastrofe mnogo ljudi je ostalo bez krova nad glavom, i ostalo je bez ičega. Mnogo crkvenih objekata je oštećeno. U Sisačkoj Biskupiji mnoge crkve, kapele, župske domove i svećenički dom u Sisku je potrebna rekonstrukciju.

Na teritoriji naše Biskupije je organizovano sakupljanje 10. Januara 2021 godine za oštećene u zemljotresu na teritoriji Sisačke Biskupije. Dr. Ladislav Nemet SVD, zrenjaninski bislup, sveštenici i vernici Biskupije su sakupili 1.175.00,00 dinara, što su preko  Caritasa Srbije prosledili Hrvatskom Caritasu. Caritas Zrenjaninske Biskupije je svakom sakupljenom dinaru dodao još jedan.

Lébhaft Mária, saradnica Ekonomskog Ureda Zrenjaninske Bislupije, istakla je, da su vernici u Banatu bili velikodušni, nasuprot tome da većina njih živi siromašno. Ljude, koji su nekada živeli u jednoj državi, Jugoslaviji, dirnule su vesti i prizori koje su različiti mediji emitovali o situaciji u Hrvatskoj.