XIII. Vajdasági Kórushangverseny

Három kórus részvételével a nagybecskereki székesegyházban tartották meg másodízben az Emmanuel kamarakórus szervezésében a 13. Vajdasági Kórushangversenyt június 1-jén, amelyet a 38. Bárdos Lajos Zenei Hetek keretében rendeztek. A nagybecskereki Emmanuel kamarakórus, az adai Musica Humana kamarakórus és a szegedi Partiscum kamarakórus közös zenei szolgálatával mutatta be Tapolcsányi Emánuel nagybecskereki káplán a tízórai szentmisét, amelyen Bárdos Lajos Missa Tertiáját énekelték.

A szentmisét követő koncerten először a házigazdák léptek közönség elé Konrád Emma vezetésével. Előadásukat Bárdos Lajos Karácsonyi bölcsődalával kezdték, majd Pitoni, Elgar, Rossini és Voli művei következtek. Zongorán Rontó Márta, üstdobon Igor Popov működött közre, szólót Mészáros Violetta énekelt.

A Birkás János vezette adai Musica Humana Paestrina, Orlando di Lasso, Bortnjanski, Járdányi műveinek előadása után Bárdos Széles a Duna alkotásával zárta programját.

A magyarországi Partiscum kamarakórus repertoárján Hassler, Lotti, Bruckner, Schubert, Kocsár művei mellett Bárdos Lajos Ave Maris Stellája csendült fel Éderné Erki Kornélia és Száz Krisztina irányításával.

A koncertet a három kórus közös fellépése zárta, amelyen Száz Krisztina vezényelte Bárdos Tábortűznél című dalát és A csitári hegyek alatt népdalt.

A nagybecskereki hangversenyen jelen volt a rendezvénysorozat megálmodója, Kempelen Tünde, aki 1977-ben indította el az országos, majd nemzetközi kórusfesztivál-sorozatot, s a négy kórusvezető munkáját emléklappal ismerte el.