U Zrenjaninu počelo plenarno zasjedanje Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda

Članovi Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda (MBK), pod predsjedanjem predsjednika MBK zrenjaninskog biskupa Ladislava Németa SVD počeli su svoje XXXVIII. redovito plenarno zasjedanje u ponedjeljak 31. svibnja u Zrenjaninu.

Na zasjedanju su nazočni i apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Luciano Suriani i apostolski nuncij u Crnoj Gori nadbiskup Luigi Pezzuto.

Na plenarnom zasjedanju biskupi će raspravljati o proslavi Godine obitelji, koju je proglasio papa Franjo pet godina nakon objave postsinodalne pobudnice Amoris laetitia, te o organizaciji biskupijskih programa u okviru najavljene Sinode Biskupa s temom: Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. Kako aktualnom predsjedniku, potpredsjedniku i tajniku ističe petogodišnji mandat, tijekom zasjedanja obavit će se izbori za svaku od tih dužnosti. Biskupi u Srbiji će drugi dan zasjedanja razmotriti situaciju vezanu za vjeronauk u školama, te će tražiti rješenja za problem napuštenih i ruševnih crkva, osobito u Vojvodini.

mbk2