Sinodski susret u Sajanu

U Sajanu je razmotren poslednji sinodski dokument pod vođstvom animatora Brigite Keri i Zoltana Totha. Na početku skupa je minutom ćutanja odana počast pokojnom ocu Kiralj Tiboru.

Uprkos aktuelnoj situaciji vernici su se okupili u velikom broju i razgovor je protekao u dobroj atmosferi. Razmatrane su ozbiljne teme, s obzirom da u ovom mestu već godinama nema stalnog sveštenika. Unatoč tome, vernici su jedinstveni, rado se odazivaju dobrovoljnim akcijama, prikupljanju pomoći za crkvu i siromašne. Zajednički rad još više učvršćuje zajednicu. Žitelji Sajana se nadaju da će im molitve biti uslišene i dobiće stalnog sveštenika.

Na kraju skupa animator Zoltan Toth se zahvalio prisutnima koji su i u protekle tri godine aktivno učestvovali u razmatranju sinodskih tema. Tokom razgovora su ukazali na probleme, pokušavali su kroz razmenu mišljenja da dođu do rešenja ili ideja kako ih rešiti. Ukazali su i na dobru praksu koju će negovati i u buduće. Raduje nas što smo bili deo ovih aktivnosti i što smo mogli makar malo doprineti izradi sumiranog dokumenta.