Prihvatimo obaveze svim srcem!

U Crnoj Bari se tradicionalno svake prve nedelje u oktobru održava hodočašće i služi sveta misa posvećena blaženom Szilárd Bogdánffy, mučeniku koji je rođen u tom selu. Hodočasnici su tokom dana izgovarali molitve krunice, a zatim je svečanu misu služio msgr. Böcskei László, biskup iz Oradee, uz sasluženje msgr. Martin Roos, biskupa u penziji iz Temišvara, mons. Fiser János, generalnog vikara, vel. Hajdu Sándor župnika, vel. Koncz Tibor župnika, vel. Mellár József župnika, kao i oca Király Tibor, oca Pethő László i oca Halmai János.

Biskup Böcskei László je u homiliji izdvojio tri misli vodilje – govorio je o životnom putu Szilárd Bogdánffy i istakao je između ostalog: „On ne pripada istoriji prošlih vremena, živeo je u 20. veku, njegov život služi za primer čoveku sadašnjice.”

Nedavno su u župi biskupa iz Oradee primili misionarski krst Međunarodnog Euharistijskog Kongresa koji će biti održan 2020. godine. Tom događaju su prisustvovale brojne porodice, a naročito manja deca su sa velikim čuđenjem gledali krst. Bilo bi dobro da i možemo sa tolikim ushićenjem da verujemo u njegovu snagu – obratio se prisutnima.

Treća misao se odnosila na naše misonarsko delovanje, njegovo oživljavanje, da budemo članovi žive crkve. Zadatak nam je da propovedamo veru, radost i poverenje! Prihvatimo ove obaveze svim srcem! – rekao je biskup Böcskei László.