PONOVO ZAJEDNO

Dugo smo čekali na radosnu vest, saznavši 13. septembra ove godine da se Glavni Pastir Zrenjaninske Biskupije vratio u svoje sedište – Zrenjanin. Imajući na umu da rad u župama Zrenjaninske Biskupije treba slobodno da se razvija, kao i da je svaka ozbiljna situacija, pa i ova sa koronom, mora  sve vernike da učini još čvrščijim i duhovno jačim. Naravno, uz Biskupovo prisustvo, kao glavnog Oca i Pastira Zrenjaninske Biskupije, verski život u župama trebalo bi da odiše sa mnogo više ljubavi prema Bogu.

Svi vernici iz Belocrkvanske župe duboko su uvereni da će zajedništvo i sloga ojačati biskupijske verske tokove, kao što će i Sinoda osnažiti biskupijsku i versku misao, kao superiornu ideju verskog trajanja i  verske stabilnosti u budućnosti.

Vernici iz Belocrkvanske župe toplo pozdravljaju povratak Duhovnog Oca, njegovu ekselenciju, Gospodina Lasla Nemeta, osećajući i sami odgovornost da udovolje religijskim i verskim zadacima, od čega zavisi napredak i spasenje duša u najvećem delu biskupijske zajednice.

Glavni Pastiru, ostanite zauvek s nama i vodite nas sigurnim putem ka Bogu.

U Beloj Crkvi,
14. septembra 2020. godine

Edit Fišer
Animator Belocrkvanske župe