Duhovni dan za stare osobe

Župnik mons. Fiser János je u Padeju proglasio 24. mart za dunovni dan u velikom postu za starije osobe. Veliki broj meštana se okupilo za taj duhovni dan, u nedjelju, u sedištu Kolping udruge, gde ih je pozdravila predsjednica Lengyel Anna, a zatim je pesmu Roberta Schumanna otpevala Csuzdi Eszter, maturantkinja muzičke škole iz Subotice.

Župnik mons. Fiser János je govorio o starijim osobama, kada se bore sa bolešću i drugim problemima, te nemaju vremena da uživaju u životu – zato, bilo bi bolje da se penzija prima u mladosti, pa da se u starijem dobu odradi – našalio se.

Uistinu, u doba velikog posta moramo se odricati. „Ne živimo samo od hleba, već i od riječi što od Boga potiču”. Hleb nam hrani dušu, ali riječi nam ulivaju nadu – poručio je.

Život na zemlji je kratak i prolazan, rekao je župnik, i govorio je o sopstvenom iskustvu i doživljavanju starenja. Molitvama se uvijek možemo obratiti Bogu i moliti ga da nam podari tjelesnu i duhovnu snagu da doživimo starost.

Na kraju, pozvao je prisutne da prihvate starost, kao važnu etapu u životu, jer je svaki razvojni period, od rođenja do smrti jednako vredan.