Čekajući Gospodina – Zrenjaninska Biskupija

Čekajući Gospodina

U ovom periodu iščekivanja dolaska Gospodina, često ne osetimo iskrenu radost iščekivanja Spasitelja, jer nas zaslepljuju svetla reklama, šarenih izloga, odvraćajući nam poglede od pravog svetla, Svetla istinitog koje je došlo na svet, i oduzimajući nam vreme da se posvetimo jedni drugima i Bogu, pa je Advent vreme kada se  župe razbude sa više aktivnosti kako bi ih lepota zajedništva koja se oseća na druženjima podsetilo na Božje prisustvo u bližnjem.

Vikend koji je za nama je bio pun aktivnosti, na inicijativu nas mladih održana je 15.12. radionica izrade ukrasa, a potom, u subotu 16.12., kao i svake godine, ukrašavanje jelki u našoj  crkvi.

Na izradi ukrasa bio je prisutan duh zajedništva u vidu deljenja i davanja sebe i svog vremena. Druženje je bilo propraćeno adventskom i Božićnom muzikom u pozadini razgovora i smeha svih prisutnih.

U izradi ukrasa aktivno su učestvovali svi prisutni, trudeći se da svojim zalaganjem ulepšaju jelku ukrasima, čija nas je izrada podsetila da je predstojeći blagdan, rođenje Spasitelja, dečiji praznik –treba ga dočekati sa čistim, iskrenim srcem čineći dobro kako bi se Dete rodilo u našim srcima.

Sutradan 16, 12. smo, okupljeni  u još većem broju posle probe Božićnog igrokaza, osetili ponovo radost najmanjih u kićenju jelki ukrasima koje smo izrađivali ove ali i  prethodnih godina. Naravno, najviše se radosti ogledalo u tim malim, iskrenim dečijim  očima  koja su prisustvovala, dajući nama starijima primer da je lepota zaista u sitnicama. Ona su se trudila da što bolje, okite jelku da sve sjaji i blista podsećajući na svetlost  Isusovog rođenja.

Lepota zajedništva i međusobna ljubav su bili pokretačka snaga da se zajedno jači  svojim naporima usresredimo na cilj, da se nismo ni obazirali na hladnoću.

Tog dana svi smo otišli kući bogatiji za još jedno iskustvo da, kada smo zajedno, Isus je među nama, a ove aktivnosti pune radosti, su bile divan uvod u treću Adventsku nedelju –nedelju radosti.