Your Job – pomoć mladima

Već smo izveštavali o projektu Your Job koji sprovodi Zrenjaninski Biskupijski Caritas pored Caritas organizacija iz Rume i Aleksinca. Projekat se sprovodi uz podršku Austrijske razvojne agencije Renovabis i Caritasa Austrije. Poziv za učešće u projektu smo uputili kroz medije nezaposlenim mladima između 16 i 30 godina, a koji žele da pokrenu svoj biznis, stručno usavršavaju kroz praksu, i u tome im pomaže Caritas.

Milica Bogdanov, stručni saradnik na projektu u Zrenjaninu, do sada je sa mnogima stupila u kontakt, pružila im korisne savete i informacije da bi po završetku obuke spremno stupili na tržište rada i svojim biznisom bili konkurentni.

Uz podršku kroz projekat osmoro mladih će 6 meseci biti na stručnom usavršavanju. U prvoj polovini jula jedan polaznik je okončao obuku i za nekoliko dana je pronašao i zaposlenje u jednoj privatnoj firmi.

Uspešno se sprovodi i deo projekta za ekonomsko osnaživanje mladih, naime 21. avgusta je potpisan i prvi ugovor o finansiranju poslovne ideje jedne mlade Zrenjaninke koja će otvoriti svoj kozmetički salon.

Za sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa ponovo se može konkurisati. U ovom drugom krugu je rok prijave 10. septembar, a pored prijavnog lista treba priložiti i motivaciono pismo. Detaljnije informacije i prijavni list možete pogledati na linku:

https://caritas.rs/poziv-mladima-iz-aleksinca-zrenjanina-i-rume-za-ucesce-u-programu-samozaposljavanja-u-okviru-projekta-yourjob/

U kancelariji zrenjaninskog Caritasa (Ljubljanska br. 15) takođe možete dobiti informacije, tel. 023-510-447, radnim danima od 8-16 časova, ili na e-mail: caritas.zr@mts.rs.