Tu smo!

Iove godine je Gimnazijska crkva otvorenih vrata dočekala vernike 20. avgusta. Prazničnu svetu misu su služili biskup dr Német László SVD, Pastyik Róbert, zrenjaninski župnik i mons. Tietze Jenő, apostolski protonotar, župnik u mirovini.

U zrenjaninskoj Gimnazijskoj crkvi jednom godišnje se održava sveta misa, na dan Svetog Stjepana Kralja, zaštitnika crkve. Vernici željno očekuju taj dan. Sa radošću, ali i sa strepnjom. Sa radošću, jer mnoge vežu lepe uspomene za crkvicu, kada su davnih šezdesetih- sedamdesetih godina tu održavane učeničke mise, imali su poseban hor, posebnog župnika, kada je mons. Tietze Jenő apostolski protonotar prvo kao kaplan, a posle kao mladi župnik služio mise.

Novi gradski župnik, vl. Pastyik Róbert je ove godine upravo zamolio sada već umirovljenog mons. Tietze Jenea da okupljenima na svetoj, prazničnoj, misi održi propovjed.
Na kraju svoje homilije otac Jene, koji je više od četiri decenije bio župnik u Zrenjaninu molio je prisutne, da slede primer Svetog Stjepana Kralja koji je zidao državu na čvrste temelje, da razmislimo, da nam pokaže put i pomogne nam!