Szeretet napja a Szeretet évében

Már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal a nezsényi plébánián összejövetelt szerveznek azért, hogy szeretettel köszöntsék az idősebb generáció tagjait, hogy érezzék, nem hagyják magukra őket, fontos részei életünknek. Feladatunk lehetővé tenni számukra az öregkorhoz méltó életet, támaszt nyújtani nekik a pihenés éveiben. Vigyázni kell rájuk, segíteni őket, hogy a hosszú évek kemény munkája után örömteli életet élhessenek.

Ezért a betegek világnapja alakalmából, február 11-én a Gyöngyvirág kézimunkacsoport lelkes tagjaival a plébánián Caritas- napi összejövetelt szerveztek. A rendezvényre 25 idős ember jött el, akinek tíz önkéntes segített eljutni a helyszínre. A nap szentmisével kezdődött, amelynek keretein belül Fehér Roland atya kiosztotta a betegek kenetét. Palkovics Mária és Lunc Edit alkalmi műsorral kedveskedett a falubeli időseknek.  Ezt követte Dr. Halmai Ágnes előadása a csontritkulásról és reumatikus betegségekről, illetve azok megelőzésének lehetőségeiről.

Ezután az önkéntesek teával és süteménnyel kínálták a megjelenteket, és kedves szavakkal fogadták a magányos embereket.

A Szeretet napján, a Szeretet évében bízunk benne, hogy az év minden napján tudunk figyelni idősebb és beteg embertársainkra.

Végezetül Sütő András gondolatát idézem: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”