Susret krizmanika sa područja Biskupije

Kandidati za sakrament krizme sa područja Zrenjaninske Biskupije okupljaju se tradicionalno, svake godine, u subotu, pre praznika Cvetnice. Međutim, ove godine je ovaj susret sa biskupom održan nedelju dana ranije, zbog zakazanih probnih maturskih ispita. Za razliku od ranijih godina, mladi su se prošle subote okupili u Mužlji, gde im je domaćin i moderator susreta bio župnik Kalapiš Stojan SDB.

Razgovori su se odvijali dvojezično, na sprskom i mađarskom jeziku.

Na području Biskupije ima ukupno oko dvesto kandidata za krizmanje, a njih je u svom pozdravnom govoru biskup dr Német László SVD ohrabrivao da dan provedu u dobrom razpoloženju, da se međusobno upoznaju i druže.

U ovoj godini krizmanje će biti održano u Jermenovcima, Šušari, Tordi, Banatskom Dvoru, Beloj Crkvi, Sajanu, Vršcu, Ivanovu,Vlajkovcu, Padeju, Ostojićevu, Jazovi, Mužlji, Novom Bečeju, Novom Miloševu, Banatskoj Topoli, Boki, Busenju, Novom Kneževcu, Banatskom Aranđelovu, Pančevu, Opovu i Borči.

Klanjanje pred Presvetim se odvijalo u dve grupe, na srpsko-hrvatskom jeziku pod upravom mons. Gyuris László, a na mađarskom oca Kalapiš Stojan SDB.

Sledeći susret mladih sa biskupom biće na sam dan krizmanja, a međusobno će ponovo imati prilike da se druže tokom junskog letnjeg kampa vjeronauke čiji je program izneo otac Elias Ohoiledwarin SVD, i koji je sve vreme sadašnjeg susreta svojom muzičkom pratnjom doprineo boljem raspoloženju.