Na Blagovjest život slavimo – Zrenjaninska Biskupija

Na Blagovjest život slavimo

Na Blagovjest život slavimo – istakao je biskup dr Ladislav Nemet SVD u homiliji tokom svete mise koju je slavio uz sasluženje mons. Pašćik Roberta, generalnog vikara na blagdan Blagovjesti.

Biskup je homiliju započeo ličnim doživljajem. Ispričao je da će mu mlađi brat uskoro postati deda: Video sam koliko se raduje, to je i mene dotaklo – rekao je. Novi život, stiže novi član porodice. Ipak, pored radosti primetna je i strepnja, zbog ove epidemije ko zna kada će moći da vidi svoje unuče, sin i snaja mu naime žive u inostranstvu.

Mnoge porodice širom sveta se nalaze u sličnoj situaciji. Moguće je da je nešto slično osetila i Marija kada joj je arkanđeo Gabrijel saopštio radosnu vest. Poslao ga je Gospod Bog, posredstvom anđela je razgovarao sa njom, a Djevica Marija je dobrovoljno rekla da. Prihvatila je božju volju, jer je verovala, Gospod Bog će biti sa njom.

Gospod Bog i sada, za vreme pandemije, daruje život čovečanstvu. Na internetu sam pronašao podatak da se dnevno rađa 385 000 dece. Nadam se da ih dočekuju sa puno ljubavi i radosti. Na ovaj dan, sa Marijinim pristankom mi slavimo život, jer je ljubav pobedila zlo, život pobeđuje smrt – završio je biskup svoju homiliju.