Misszió-beharangozó a Viharsarokban

A Viharsarokban – Oroszlámos, Majdán, Rábé és Egyházaskér – tartottak misszió-beharangozót a Szent András Evangelizációs Központ munkatársai április 17-e és 19-e között.

Az evangelizáció az Egyház közös feladata. Amink van az új evangelizációból, ajándékként kaptuk Istentől, és kötelességünk, hogy továbbadjuk az embereknek. Nagyon fontos volt számomra, hogy a csapatunk valamennyi tagja részt vegyen a bemutatkozónak szánt misszió-beharagozón. Így nem csak a zenei szolgálatot ellátó Csiszér László, az igehirdetést vállaló Kunszabó Zoltán és a szentmiséket bemutató Masa Tamás atya, akik folyamatosan fókuszban vannak, mutatkoztak be, hanem a háttérmunkát vállalók – Ságity Mária, Mándity Erzsébet, Szemerédi József és Dobrotka Sándor – is velünk voltak. Aktívan részt vettek a programban és beszélgettek az emberekkel.

A programokat mindig szentmisével kezdtük, amelyet Tamás atya mutatott be, s ő mondott homíliát is. A dicsőítést és a zenei szolgálatot mindig Csiszér Laci látta el, amelyet egy tanítás követett, Kunszabó Zoli a helyi igényekhez alkalmazkodva szólt az emberekhez – mondta Pozsár Ildikó a missziós csapat vezetője.

A missziós napokat október 16-18. tartják a Viharsarokban.

Banatsko Aranđelovo

Majdan

Rabe

Vrbica

Sajan