Kettős ünnep Tordán

Kettős ünnepet ült Torda hívő népe október 12-én. Hálaadó szentmisét tartottak a Nepomuki Szent János templomban, mert befejeződtek az istenháza külső tatarozási munkálatai. Az ünnepi szentmisét a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora, Dr. Német László SVD püspök mutatta be Tapolcsányi Emánuel helyi plébániai kormányzóval. A püspök atya megköszönte az adományozóknak a segítséget és reményét fejezte ki, hogy a templombelső felújításához is sikerül majd beszerezni az eszközöket.

A szentmisét követően a Petőfi Sándor ME előtti téren Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke és Dobai János, Torda helyi közösségének tanácselnöke leplezte le Szent István király mellszobrát, amelyet a püspök atya és a Emánuel atya áldottak meg. A szobor alkotója Vékony Lajos szabadkai keramikus, akinek a munkája Ifj. Antal Mihály öntőműhelyében kapta meg végső formáját. Az iparművész államalapító királyunk fiatalkori vonásait örökítette meg munkáján.

A szoboravatót követő ünnepi műsorban a zentai MÉCSVIRÁG EGYÜTTES Vannak vidékek című összeállítását láthatta a közönség, fellépett Csíkos Dániel szavaló, Hevesi Tibor szólóénekes, valamint a helyi PETŐFI SÁNDOR ME táncosai.