Hittantáborok Fejértelepen

Az idén a meghirdetett időpontok szerint két tábort tartottunk Fejértelepen: június 15-18. között a 6-7. osztályosok, 22-25. között a 4-5. osztályosok számára.

A napirend mindkét esetben hasonlóképpen alakult. Vasárnap este 7 óra körül érkeztek a gyerekek, szétosztottuk őket a szobákba, amit vacsora követett az ebédlőben, majd esti ima, mosakodás és alvás (bár ez nem igazán jött össze, bőven elmúl már éjfél mire mindenki elcsendesedett).

Minden nap programját igyekeztünk ugyanúgy előkészíteni: reggel hétkor ébresztő, majd fél nyolctól reggeli ima és reggeli, amit szobatakarítás követett. Kilenctől egy rövid előadás volt két nyelven, ami után csoportmunka következett. Kihasználva a hely nyújtotta gyönyörű természeti adottságokat volt napi séta az erdőben, illetve játék. Az ebéd dél körül került az asztalra, ezt követte egy kis szabadidő, majd különböző közösségi játékokat szerveztünk. Fél hétkor tartottuk mindig a közös szentmisét, amit vacsora követett. Vacsora után lehetőség volt filmnézésre és tíz után lassan készülődés az alvásra, lámpaoltás.

Ami a pasztorális részt illeti, az idei év előadásainak a központi gondolata msgr. Mellár József helynök úr döntése alapján Mózes mint a remény embere volt. A munkába a Paulinum két növendéke is bekapcsolódott. Kiss Szilárd székelykevei és Oros Mihály kevevári kisszeminaristák nagyon ügyesen helytálltak.

betlen
A hittantábort a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.

Fotó: Ft. Fehér Roland