„Činite dobro, jer umijete!“ – Zrenjaninska Biskupija

„Činite dobro, jer umijete!“

Učenici vjeronauke na području Zrenjaninske Biskupije redovno i aktivno učestvuju u prikupljanju dobrovoljnih priloga. Biskupijski Caritas im početkom svake nove školske godine podeli papirne kase za priloge, što oni i napune.

Halmai Tibor, direktor Biskupijskog Caritasa je izjavio da su prošle godine od prikupljene svote pomogli 104 osobe  koje žive u izuzetno teškim uslovima – kupili su hrane, sredstva za higijenu, lekove, pelene, platili račun za struju. Pomoć je stigla u čak dvadeset naseljenih mesta na području biskupije. U dogovoru sa župnicima i ove godine očekuju predloge kome, kojim porodicama treba uputiti pomoć, a za to svakako će dobro doći prilozi učenika vjeronauke.

Slike sa polaganja doborovoljnih priloga na oltare u našim crkvama:

Zrenjanin

Učenici sa posebnim potrebama učiteljice Kovács Irén na Svetskom danu siromašnih, a učenici vjeronauke časne sestre Cecilie su nekoliko dana kasnije predali svoje kasice sa prilozima Pastyik Róbertu, katedralnim župniku.

Novi Bečej, Arača i Novo Miloševo

Učenici Novog Bečeja, Arače i Novog Miloševa su u nedelju, na Svetski dan siromašnih predali svoje kasice sa prilozima, a sigurrno ih ima još, koji će to učiniti neke naredne nedelje.

Učenici su već sa nestrpljenjem očekivali dan kada će moći da predaju napunjene kasice, tako dokazujući da vole i žele pomagati onima  kojima je pomoć potrebna. Istini za volju, i među njima onih koji žive u oskudnim okolnostima, pa su ipak bili spremni da pomognu. Hvala im! Neka im Bog pomogne i pruži mir, srećno detinjstvo!

Padej

Polaznici vjeronauke nedeljama su vredno prikupljali priloge u Caritas- kasice. Darove su pre početka svete mise položili pred oltar.


Kovin

Vernici su decu posmatrali ispunjeni verom u budućnost.

Mužlja

Polaznici vjeronauke u Mužlji su se u proteklih mesec dana odrekli po jednog slatkiša, a novac namenjen za to su priložili u kasicu. Sledeći primer Svete Elizabete Ugarske, i oni žele pomoći siromasima.

Banatska Topola

Prikupljeni novac u papirnim kasicama učenici vjeronauke su sa velikom radošću prineli oltaru sa nadom da tako pomažući drugima čine im i veliku radost.

Skorenovac

Učenici vjeronauke su prikupili pomoć, a učenici osmog razreda će prebrojati novac pre nego proslede u Biskupiju.

Debeljača

Prikupljenje Caritas-kasica je proteklo uz molitvu,  misleći sa puno ljubavi na siromašne i one kojima je pomoć zaista potrebna.

Belo Blato, Toba, Sajan, Vršac

Mészáros Attila, Illustrissimo-Oros Angéla, Micsik Béla, Kátity Enikő, Kristina Janjic, Ördög Szilvia, Mellár József, Szatmári Mihály, Szabó M. Cecília, Gabona Ferenc, Palatinus Alen, Bővíz László, Kovács Szöszill